Assistant Accountant – Post Code 19 Solved Exam Paper 2017

Uttarakhand Assistant Accountant post code 19 recruitment 2017 complete solved exam paper available here. UKSSSC (Uttarakhand Subordinate Service Selection Commission) organized an exam of Assistant Accountant post in year 2017. This Assistant Accountant post come under Group ‘C’. Complete paper of Assistant Accountant post in English language with answer key available here.

Post :— Assistant Accountant (सहायक लेखाकार)
Post Code :— 19
Exam Organizer :— Uttarakhand Subordinate Service Selection Commission (UKSSSC)
Exam Date :— 10 January 2017
Total Question :— 100

[ This exam paper also available in Hindi language. ]

Assistant Accountant Solved Exam Paper 2017

Question number 1 to 12 are from Hindi language, look Hindi paper.

13. The most rigorous test of liquidity is –
(A) Current ratio
(B) Quick ratio
(C) Absolute liquid ratio
(D) All of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

14.A brief explanation of the transaction is called –
(A) Summarizing
(B) Particular
(C) Narration
(D) Information

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

15. Stock turnover ratio is –
(A) Liquidity ratio
(B) Profitability ratio
(C) Solvency ratio
(D) Activity ratio

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

16. Which of the following is not the technique of capital structure analysis?
(A) Trading on equity
(B) Capital gearing
(C) Capital budgeting
(D) Cast of capital

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

17. Receipts and Payment account is a –
(A) Personal account
(B) Real account
(C) Nominal account
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

18. Job costing is used in –
(A) Textile mill
(B) Paper mill
(C) Chemical mill
(D) Printing press

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

19. The scope of which is wider –
(A) Internal control
(B) Internal checking
(C) Internal audit
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

20. Index cost of acquisition is related to –
(A) Long term capital gain
(B) Short term capital gain
(C) Income from Business
(D) Income from other sources

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.