CCC Online Test Paper with Answer key

CCC Online Test : NIELIT CCC online test paper available here. This CCC (Course on Computer Concepts) Exam paper consist 100 objective type & true or false questions. NIELIT (National Institute of Electronics & Information Technology) is a CCC exam organiser.

NIELIT CCC Test Paper

1. A Plotter is a –
(A) Input Device
(B) Output Device
(C) Both
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

2. To name a file or folder _____ key is used
(A) F1
(B) F2
(C) F3
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

3. Undo is done by-
(A) ctrl+A
(B) ctrl+Y
(C) ctrl+Z
(D) None of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

4. Redo is done by-
(A) ctrl+Z
(B) ctrl+Y
(C) Y
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

5. ctrl+B is used for-
(A) Bold
(B) Italic
(C) Name
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

6. LAN stands for-
(A) Local Area Network
(B) Limited Area Network
(C) Limit And Notice
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

7. WWW stands for-
(A) World Wide Web
(B) World Wide Websites
(C) World Wider Webs
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

8. TB Stands for-
(A) Tina Byte
(B) Terra Byte
(C) Team Byte
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

9. What is the full form of BIOS-
(A) Basic Input Output System
(B) BIO Settlement
(C) BIOSSS
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

10. What is the short key for COPY-
(A) ctrl + B
(B) ctrl + C
(C) ctrl + A
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

11. ALU stands for-
(A) Arithmetic Logic Unit
(B) Artur Log Unit
(C) Armetur Leg Unit
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

12.A tape drive offers______access to data.
(A) timely
(B) sequentially
(C) random
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

13. Removing a video properly requires______it.
(A) removing
(B) deleting
(C) uninstalling
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

14. CU is the part of-
(A) CPU
(B) CU
(C) ALU
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

15. ALU is the part of-
(A) CPU
(B) CU
(C) Memory
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

16. What is the short key for CUT-
(A) ctrl + X
(B) ctrl + C
(C) ctrl + M
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

17. What is the short key for PASTE-
(A) ctrl + V
(B) ctrl + A
(C) ctrl + B
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

18. What is the short key for BOLD-
(A) ctrl + C
(B) ctrl + B
(C) ctrl + A
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

19. What is the short key for Help-
(A) F1
(B) F2
(C) F4
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

20. What is the short key for search-
(A) F2
(B) F3
(C) F4
(D) None of the above

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.