FCI UP Watchman exam paper 2018 with Answer Key

FCI UP Watchman exam paper – 2018 Answer Key: UP FCI Watchman post exam paper in English language with answer key available here. FCI UP Watchman exam paper 2018 held on 30 September 2018 in Uttar Pradesh state.

Post :— Watchman)
Exam Organizer :— Food Corporation Of India, Lucknow (UP FCI)
Exam Date :— 30/09/2018
Exam Timing :— 12 PM to 02 PM
Total Question :— 120

To view this paper in Hindi language  Click Here

UP FCI Watchman exam paper – 2018

Question number 1 to 15 are from Hindi language see Hindi paper for them.

16. Pinki always ______ the permission of her father before going for movies.
(A) Seeks
(B) Seeking
(C) Sought
(D) Seeker

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

17. I _____ the letter before you reach my home.
(A) Shall be writing
(B) Shall have written
(C) Have been writing
(D) None of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

18. The number of errors ____ small.
(A) Is
(B) Are
(C) Has
(D) Have

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

19. From the following the correct sentence is :
(A) The apple is tasting sweet.
(B) The apple taste sweet.
(C) The apple tastes sweet.
(D) The apple tasting sweet.

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

20. _______ male is hard working ____ she is not able to get a good job.
(A) Either , Or
(B) Not only, But, also
(C) Although, Yet
(D) Such, That

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

21. “Sohan is as active as Rohan.” The negative sentence of this sentence is :
(A) Sohan is not lazy.
(B) Sohan is not active.
(C) Rohan is not more active than Sohan.
(D) Sohan is not as lazy, as Rohan.

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

22.’ Antonym of the word ‘Glory’ is :
(A) Splendour
(B) Fame
(C) Debasement
(D) Reputation

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

23. The sentence with the correct punctuation is:
(A) “Will you come to my house,” he asked.
(B) “Will you come to my house!” he asked.
(C) “Will you come to my house?” he asked.
(D) None of the above.

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

24. The correct spelt word is :
(A) Adulterate
(B) Adeldurate
(C) Adultarate
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

25. My friend turned ___my request.
(A) Down
(B) Against
(C) Out
(D) Of

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

26. The synonym for the word “infancy” is :

(A) Old age
(B) Childhood
(C) Youth
(D) Cleverness

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

27. Person who does not believe in the existence of God is known as :
(A) Atheist
(B) Theist
(C) Heretic
(D) Fanatic.

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

28. “Reverie” means :
(A) Dream
(B) Respect
(C) Flash back
(D) Day dream

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

29. I saw a _______ of cows in the field.
(A) Group
(B) Herd
(C) Swarm
(D) Flock

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

30. It ______ for the last three hours.
(A) Is raining
(B) Has been raining
(C) Rains
(D) Rain

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

31. How many triangles in the following figure?
FCI EXAM 2018
(A) 8
(B) 12
(C) 16
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

32. If in a code language, CAT is written as 24 and SAD is also written as 24, then SHE will be written as :
(A) 22
(B) 23
(C) 32
(D) 33

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

33. The number in the blank space of the given series will be :
27, 32, 30, 35, 33,
(A) 28
(B) 31
(C) 36
(D) 38

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

34. In the given series, the number at the place of question mark will be :
3:10:5:?
(A) 2
(B) 25
(C) 26
(D) 27

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

35. If 11th day of a month is Saturday, then which one of the following day will come five times in the month ?
(A) Tuesday
(B) Sunday
(C) Friday
(D) Saturday

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

36. If P means -, R means +, T means – and V means ×, then 12V4R16P8T6=?
(A) 28
(B) 44
(C) 32
(D) 34

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

37. In the given question figures, the figure at the place of question mark will be:
Question Figures
FCI EXAM 2018
Answer Figures
FCI EXAM 2018

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

38. Which one of the following words will be at fourth place according to English dictionary?
(A) QUICK
(B) QUESTION
(C) QUALITY
(D) QUIT

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

39. _____is always in a game.
(A) Bat
(B) Ball
(C) Playground
(D) Player

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

40. If all the letters of word ‘GATHER’ are arranged according to the English alphabet from left to right, then how many letters will remain unchanged ?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) No one

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

41. Sunil has 23″ rank from top and 20th rank from bottom in his class, then how many students in his class ?
(A) 40
(B) 41
(C) 42
(D) 43

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

42. In the following, how many 4 are there before 7 comes first but do not come after 3 ? 5932174269746132874138325674395 820187463
(A) Three
(B) Six
(C) Four
(D) Five

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

43. Which of the following is odd one?
(A) Hair
(B) Eyes
(C) Face
(D) Nose

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

44. In the following equation, the group of mathematical symbols placed in place
of the ‘*’ will be :
7*7*2*1=12
(A) ×, -,÷
(B) +, -, ×
(C) ×, -,+
(D) +, ×, –

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

45. If Ram is richer than Shyam, but not as much as Mohan, then Shyam is :
(A) Poorer than Ramesh
(B) Richer than Mohan
(C) Poorer than Mohan
(D) Richer than Ram

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

46. 35+15×1.5 = ?
(A) 75
(B) 51.5
(C) 57.5
(D) 75.5

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

47. If a and b are odd numbers, then which of the following option is even number?
(A) ab
(B) a+b+1
(C) a+b
(D) ab+2

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

48. Which of the following fractions is the largest ?
(A) 7/8
(B) 31/40
(C) 13/16
(D) 64/80

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

49. Which of the following fractions does not lie between and ?
(A) 2/3
(B) 3/4
(C) 5/7
(D) ½

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

50. The value of 0.5×0.5 will be :
(A) Less than 0.5
(B) More than 0.5
(C) Equal to 0.5
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.