Haryana Police Sub Inspector (Female) exam paper 2 December 2018 (Answer Key)

Haryana Police Sub Inspector (SI) (female) exam paper 02 December 2018 (Answer Key) Evening shift : HSSC Haryana Police Sub Inspector (SI) exam paper held on 02 December 2018 in evening shift with answer key available here in English language.

Post & Department:— Sub Inspector (Female) (Haryana Police)
Exam Organiser :— HSSC (Haryana Staff Selection Commission)
Exam Date :— 02/12/2018 (03 PM to 04:30 PM)
Total Question :— 100

To view this paper in Hindi language  Click Here

Haryana Police Sub Inspector (Female) Exam Paper – 2018

1. Number of lone pairs of electrons present in XeF2 molecule is
(A) 5
(B) 4
(C) 6
(D) 3

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

2. ______ has been accorded the honor of the ‘Surya Kavi’ of Haryanvi music genres Raagni and Saang
(A) Surdas
(B) Kurmadas
(C) Lakshmi Chand
(D) None of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

3. Find the value of ½+⅓+1/6 … to 10 terms.
(A) 5/2
(B) -5/2
(C) 1/60
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

4. was the last king of Tomara dynasty who handed over the throne of Delhi to his son-in-law Prithviraj Chauhan.
(A) Vijayapala
(B) Mahipala
(C) Anangapala
(D) Gopala

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

5.The Article of Indian Constitution which provides for equal opportunities for all the people in public employment
(A) 16
(B) 17
(C) 14
(D) 15

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

6. Who won the Runners-up title of FIFA Football World Cup 2018?
(A) Aussia
(B) France
(C) Croatia
(D) None of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

7. “Piliya’ will be sung during occasion of
(A) Birth
(B) Marriage
(C) Death
(D) Holi

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

8. If P (n) = 2 – is divisible by k, (k e N) for all natural numbers n then k =
(A) 5
(B) 9
(C) 7
(D) None of the adove

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

9. Shelkih chilll ka magbara is situated in
(A) Agroha
(B) Sirna
(C) Pune
(D) Thaneswar

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

10. in which one of the following place earthquake recording station is not located ?
(A) Kolkatta
(B) Kodalkenal
(C) Axial filament
(D) Mumbal

Show Answer

Answer –

Hide Answer

11. Following is not a part of human sperm
(A) Aerosome
(B) Mitochondria
(C) Axial filament
(D) Antrum

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

12. Haryana recently celebrated its _______ foundation day.
(A) 42 th
(B) 50 th
(C) 53 th
(D) 55 th

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

13. A number consists of three digits whose sum is 17. The middle one exceeds the sum of the other two by 1. If the digits be reversed, the number is diminished by 396. then the number is (A) 494
(B) 593
(C) 681
(D) 692

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

14. ________ is the smallest and the fastest memory in computer.
(A) RAM
(B) ROM
(C) Cache
(D) Hard drive

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

15. is the first Indian wrestler to win two medals at the World Wrestling Championships.
(A) Vinay Phogat
(B) Sakshi Mallik
(C) Bajrang Punia
(D) Sushil Kumar

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

16. Find the missing terms:
b_b_bb_b_bbabb_
(A) aaabb
(B) abaaa
(C) ababb
(D) bbabb

Show Answer

Answer –

Hide Answer

17. Order of the differential equation representing the family of parabolas y 2
= 4ax is
(A) 2
(B) Not defined
(C) 3
(D) 1

Show Answer

Answer –

Hide Answer

18. Index number of the last element of an array with 9 elements is
(A) 9
(B) 10
(C) 8
(D) 0

Show Answer

Answer –

Hide Answer

19. India’s first Bullet train will run between
(A) Gandhinagar to Mumbal
(B) Ahmedabad to Mumbal
(C) Delhi to Mumbai
(D) Surat to Mumbai

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

20. Anil introduce Rohit as the “son of the only brother of his father’s wife”. How is Rohit related to Anil ?
(A) Cousin
(B) Son
(C) Uncle
(D) Brother

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!