HSSC Female Constable exam 18 September 2021 (Answer Key) Shift 2

HSSC Female Constable exam 19 September 2021 (Answer Key) – Shift 2: hssc female constable exam 19 September 2021 (shift 2) with Answer Key. Haryana Staff Selection Commission (HSSC) held an exam paper for Haryana Police Female Constable (general duty) recruitment on 19/09/2021 in evening shift. Haryana Staff Selection Commission (HSSC) will conduct the written exam for the selection of female constable general duty (GD) on September 18 and 19.

Exam Paper :- HSSC Female Constable (GD) exam 2021
Post :- Female Constable (GD – General Duty)
Exam Organiser :- HSSC (Haryana Staff Selection Commission)
Exam Date :- 19/09/2021 (03 PM to 04:30 PM) – Shift 2

To view this paper in Hindi language  Click Here

HSSC Female Constable (GD) exam 19/09/2021 (Answer key) – Shift 2

1. Hundred Years War was fought during 1337-1453 between
(A) Russia-England
(B) Russia-France
(C) England-France
(D) England-America

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

2. The most abundant of all the cells in blood are
(A) Neutrophils
(B) Erythrocytes
(C) Thrombocytes
(D) Leucocytes

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

3. Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is
(A) 200 m
(B) 173 m
(C) 273 m
(D) 300 m

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

4. In visual representation of a painting Germania wears a crown of Oak leaves, as the German Oak stands for
(A) Rich heritage
(B) Diversity
(C) Heroism
(D) Patriotism

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

5. Four ladies A, B, C and D and Four gentlemen E, F, G and H are sitting in a circle around a table facing each other. No two ladies or gentlemen are sitting side by side. C who is sitting between G and E is facing D. F is between D and A and facing G. H is to the right of B. Who is sitting left of A ?
(D) F
(A) E
(B) H
(C) G

Show Answer

Answer –

Hide Answer

6. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting atmost two heads ?
(A) ⅞
(B) ¼
(C) ⅜
(D) ¾

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

7. The power of accommodation of the eye usually decreases with ageing. This condition is called as
(A) Astigmatism
(C) Hypermetropia
(B) Myopia
(D) Presbyopia

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

8. Haryana had only _____ police range/s when it separated from Punjab.
(A) Six
(B) Zero
(C) Two
(D) One

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

9. The name of the customs union formed in 1834 at the initiative of Prussia and joined by most of the German States is
(A) Zollverein
(B) National Assembly
(C) National Guards
(D) Estate General

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

10. A batsman scored 110 runs which included 3 boundaries and 8 sixes. What percent of his total score did he make by running between the wickets?
question number 10

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

11. Rama ranks 16th from the top and 15th from the bottom in a certain examination. How many students are there in the class ?
(A) 33
(B) 30
(C) 32
(D) 31

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

12. The election system in which the candidate who is ahead of others, who crosses the winning post first of all, is the winner called in
(A) Dual party system
(B) Plurality system
(C) Indirect democracy
(D) Direct democracy system

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

13. Malfunctioning of kidneys can lead to accumulation of urea in blood, which is called as
(A) Lardosis
(B) Uremia
(C) Dialysis
(D) Uricomia

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

14. The device that can detect the presence of a current in a circuit is
(A) Diode
(B) Voltmeter
(C) Resistor
(D) Galvanometer

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

15. In which among the cases police can arrest a person without a warrant ?
(A) When his presence in the court is assured
(B) Any person commits a non-cognizable offense
(C) Has committed an offense punishable with imprisonment for a tem lesser than 7 years
(D) Has committed an offense punishable with imprisonment for a term more than 7 years

Show Answer

Answer –

Hide Answer

16. The International Military-Technical Forum “ARMY 2021” was inaugurated at
(A) Gurugram, Haryana
(B) Kubinka, Moscow
(C) Ratnaputra, Sabaragamuwa
(D) None of the above

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

17. Haryana has ___ district jails.
(A) 16
(B) 13
(C) 15
(D) 14

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

18. The Viceroy who took initiative in creating elected local government bodies
(A) Lord Harding
(B) Lord Litton
(C) Lord Warren Hastings
(D) Lord Rippon

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

19. The Council of Ministers is collectively responsible to the
(A) Lok Sabha
(B) Rajya Sabha
(C) Prime Minister
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

20. A _____ is the smallest unit of data, the computer can represent.
(A) Word
(B) Bit
(C) Nibble
(D) Tables

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.