RPSC Junior Legal Officer (JLO) Exam 4 November 2023 – Paper 2 (English Language)


RPSC Junior Legal Officer (JLO) Exam 4 November 2023 - Paper 2 (English Language)

RPSC Junior Legal Officer (JLO) Exam 4 November 2023 – Paper 2 (Official Answer Key) (English Language) : RPSC Junior Legal Officer (JLO) exam CPC & CrPC, ETC (Paper-II) held on 4 November 2023 with Answer Key available here in english language, this exam successfully conducted at various exam centers of Rajasthan state. 

Exam Name :  RPSC Junior Legal Officer (JLO) exam 2023
Subject : CPC & CrPC, ETC (Paper-II)
Exam for Post :
Junior Legal Officer (Law & Legal Affairs Department)
Exam Organiser : RPSC (Rajasthan Public Service Commission)
Exam Date : 04/11/2023


Total Question : 150

RPSC Junior Legal Officer exam paper 2023 –  Paper 2 (Answer Key)

1. Under which provision of Civil Procedure Code, an order of temporary injunction may be discharged, varied or set-aside ?
(1) Order XXXIX Rule 4
(2) Order XXXIX Rule 9
(3) Order XXXIX Rule 2A
(4) Order XXXIX Rule 7
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 1

Hide Answer

2. The provision for setting aside ex-parte decree is stated in C.P.C. under :
(1) Order IX Rule 8
(2) Order IX Rule 13
(3) Order IX Rule 9
(4) Order IX Rule 7
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

3. In which of the following Order/Rule the contents of decree has been provided under the Code of Civil Procedure, 1908?
(1) Order XIX Rule 4
(2) Order XX Rule 6
(3) Order XX Rule 7
(4) Order XXI Rule 6
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

4. The maxim ‘Ex-debito justitiae’ is related to which section of the Code of Civil Procedure, 1908?
(1) Section 151
(2) Section 146
(3) Section 145
(4) Section 140
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 1

Hide Answer

5. In which of the following year the provision for right to lodge caveat was inserted under the Code of Civil Procedure, 1908 ?
(1) 1920
(2) 1976
(3) 1999
(4) 1937
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

6. Which of the following Order/Rule deals with the ‘Government Pleader’ under the Code of Civil Procedure, 1908 ?
(1) Order XXVII Rule 5A
(2) Order XXVI Rule 8A
(3) Order XXVII Rule 5B
(4) Order XXVII Rule 8B
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 4

Hide Answer

7. Rateable distribution of proceeds of sale in execution of a decree is provided under
(1) Section 65
(2) Section 74
(3) Section 73
(4) Section 67
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

8. Which one of the following is not the subject-matter under Order XXXVII of the Code of Civil Procedure, 1908 ?
(1) Suit for hundi
(2) Suit for promissory note
(3) Suit for Bill of Exchange
(4) Suit for recovery of immovable property with rent
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 4

Hide Answer

9. Who of the following may not bring a suit in relation to ‘Public Nuisance’ under the Code of Civil Procedure, 1908?
(1) By two or more persons with the leave of the Court
(2) Any private person if he has not sustained special damage
(3) By Advocate General
(4) Any private person if he has sustained special damage
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

10. Which one of the following section is related to place of trial to be deemed to be Open Court under the Code of Civil Procedure, 1908 ?
(1) Section 158
(2) Section 157
(3) Section 153A
(4) Section 153B
(5) Question not attempted

Show Answer

Answer – 4

Hide Answer

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *