RRC (Chennai) 02-11-2014 Exam Paper

RRC (Chennai) exam paper conducted by RRC (Railway Recruitment Cell) on 02-11-2014 under Group ‘D’ available here with complete answer key.

[ This exam paper also available in Hindi language. ]

RRC (Chennai) Exam Paper – 02/11/2014

1. Which pair of following angles are supplementary?
A. 100°, 80°
B. 60°, 50°
C. 50°, 50°
D. 20°, 70°

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

2. Who introduced the Permanent Settlement in Bengal?
A. Lord Cornwallis
B. Lord Curzon
C. Lord Dalhousie
D. Lord Wellington

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

3. Which Park/Sanctuary is known as Top Slip?
A. Simlipal Park
B. Periyar Sanctuary
C. Manjira Sanctuary
D. Indira Gandhi Sanctuary

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

4. The hardest substance known is-
A. Diamond Steel
B. Steel
C. Platinum
D. Tungsten

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

5. The blood of a cockroach is-
A. Red
B. Blue
C. Green
D. Colorless

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

6. How many silver coins 1.75 cm in diameter and 2 mm thickness will have to be melted to form a cuboid of dimensions 5.5 cm by 10 cm by 3.5 cm?
A. 400
B. 465
C. 490
D. 520

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

7. What will be the fraction of 20%?
A. 1/4
B. 1/5
C. 1/10
D. 1/20

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

8. The constitution is the supreme law of the land. It is protected by-
A. Parliament
B. President
C. Bureaucracy
D. Supreme Court

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

9. Who was the founder of Reliance Industries?
A. Dhirubhai Ambani
B. Mukesh Ambani
C. Anil Ambani
D. Kokila Ben Ambani

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

10. The General who gave the firing order at Jalianwala Bagh was-
A. Tegart
B. Cornwallis
C. Simpson
D. Dyer

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

11. How many Schedules are there in the Indian Constitution?
A. 12
B. 15
C. 20
D. 24

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

12. Of all the animal-pests (Livings) that attack crop plants, the most common and which cause the maximum damage are-
A. Birds
B. Insects
C. Mice
D. Rats

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

13. Find x, if RRC
3
A. 21
B. -8
C. 6
D. 16

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

14. The Lavani dance belongs to which State?
A. Mizoram
B. Nagaland
C. Sikkim
D. Maharashtra

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

15. The President of India is-
A. Abdul Kalam
B. Prathicha Patil
C. Pranab Mukherjee
D. L.K. Advani

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

16. The present Speaker of Lok Sabha is-
A. Pavitra Mahajan
B. Sumitra Mahajan
C. Poonam Mahajan
D. Kavitha Mahajan

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

17. Giant Panda feeds almost exclusively on-
A. Insects
B. Fish
C. Mushroom
D. Bamboo

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

18. The cheapest Mars Mission ever undertaken is by-
A. USA
B. France
C. China
D. India

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

19. In Cactus plant, …………. Are reduced to spines.
A. Stem
B. Root
C. Flowers
D. Leaves

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

20. 212+2.013+0.213+2.0013=?
A. 217.2273
B. 21.7273
C. 2172.273
D. 217.2773

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.