RRC (Delhi) 17-11-2013 Exam Paper

RRC (Delhi) 1st shift exam paper conducted by RRC (Railway Recruitment Cell) on 17-11-2013 under Group ‘D’ available here with complete answer key.

[ This exam paper also available in Hindi language. ]

RRC (Delhi) Ist Shift Exam Paper – 17/11/2013

1. Which of the following is similar to the Taj Mahal in construction?
A. Akbar’s tomb
B. Jahangir’s tomb
C. Humayun’s tomb
D. Bibi-ka maqbara

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

2. If 2a 3b 5c = 10800, then-
A. a = 4, b = 3, c = 2
B. a = 2, b = 3, c = 4
C. a = 3, b = 3, c = 2
D. a = 3, b = 2, c = 4

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

3. How many of the following numbers will have digit 6 at the unit place?
192,242,262,362,342,482
A. 4
B. 6
C. 5
D. 3

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

4. A can do 1/6- th of a piece of work in 3 days. Then the number of days required to complete 2/3- rd of the works is-
A. 12
B. 9
C. 15
D. 18

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

5. A man travelling by a car at uniform speed crosses a flyover of length 1.6 km in 2 min. Then the Speed of the car is-
A. 48 km/hr
B. 4.8 km/hr
C. 48 m/hr
D. 480 m/hr

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

6. In a conference hall Mr. X is sitting in the 9th row from the back. If the row is 27th from the front then the total number of rows in the hall is-
A. 35
B. 36
C. 37
D. 34

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

7. In a relief camp for flood affected people, there was provision of food for 250 people for 20 days. After 12 days, 150 people left the camp for home. How long will the remaining stock last for the remaining people in the camp?
A. 20 days
B. 25 days
C. 30 days
D. 35 days

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

8. A boatman can row his boat at a speed of 8 km per hour in still water. If a river flows at a speed of 2 km per hour, then how long will the boatman take to row his boat 1200 meters against the direction of the current?
A. 12 minutes
B. 13 minutes
C. 14 minutes
D. 15 minutes

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

9. Robin purchased an old house for Rs. 2,75,000 and his total repairing expense was Rs. 25,000. If he sells the house for Rs. 3,50,000. What will be his percentage of profit?
A. 19.66
B. 18.66
C. 17.66
D. 16.66

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

10. Find the square root of 0.00002601-
A. 0.51
B. 0.005
C. 0.051
D. 0.00051

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

11. X and Y can together finish a job in 12 days. X can finish it alone in 20 days. In how many days can Y alone finish the job?
A. 30 days
B. 35 days
C. 40 days
D. 25 days

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

12. An empty tank can be filled with water by one tap in 110 minutes and by another tap in 132 minutes. In what time will the tank be filled up completely if both the taps are opened simultaneously?
A. 2 hours
B. 1 hours
C. 3 hours
D. 4 hours

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

13. In an exam every candidate took either physics or mathematics or both. 84% of the candidates tool physics. Candidates who took mathematics were half of those who took physics. The total number of candidates was 1000. How many took both physics and mathematics?
A. 550
B. 520
C. 560
D. 500

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

14. When a 1.5 kg weight is hung at one end of a 15 cm long spring, its length increased to 16 cm. What will be the length of the spring when kg weight is hung at that end?
A. 19 cm
B. 18 cm
C. 21 cm
D. 20 cm

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

15. Rajeev buys goods wroth Rs. 6,650. He gets a rebate of 6% on it. After getting the rebate, he pays sales tax @ 10%. Find the amount he will have to pay for the goods.
A. Rs. 6,876.10
B. Rs. 6,999.20
C. Rs. 6,654
D. Rs. 7,000

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

16. Three candidates contested an election and received 1136, 7636 and 11628 votes respectively. What percentage of the total votes did the winning candidate get?
A. 57%
B. 60%
C. 65%
D. 90%

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

17. On selling 17 balls at Rs. 720, there is a loss equal to the cost price of 5 balls. The cost price of a ball is-
A. Rs. 45
B. Rs. 50
C. Rs. 55
D. Rs. 60

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

18. When a plot is sold for Rs. 18,700, the owner loses 15%. At what price must that plot be sold in order to gain 15%?
A. Rs. 21,000
B. Rs. 22,500
C. Rs. 25,300
D. Rs. 25,800

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

19. 100 oranges are bought at the rate of Rs. 350 and sold at the rate of Rs. 48 per dozen. The percentage of profit or loss is-
A. 14 2/7% gain
B. 15% gain
C. 14 2/7% loss
D. 15% loss

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

20. A Shopkeeper sells one transistor for Rs. 840 at a gain of 20% and another for Rs. 960 at a loss of 4%. His total gain or loss percent is-
A. 5 15/17 % loss
B. 5 15/17% gain
C. 62% gain
D. None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.