RRC (Patna) 02-11-2014 Exam Paper

RRC (Patna) exam paper conducted by RRC (Railway Recruitment Cell) on 02-11-2014 under Group ‘D’ available here with complete answer key.

[ This exam paper also available in Hindi language. ]

RRC (Patna) Exam Paper – 02/11/2014

1. Which one of the following figures represents Clothes, Flowers and White?
RRC

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

2. If A = 1, FAT = 27, then FAINT =?
A. 44
B. 42
C. 41
D. 50

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

3. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question-mark in the given series-
4,7,12,19,28,?
A. 30
B. 36
C. 39
D. 49

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

4. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question-mark in the given series-
2,3,8,27,112,?
A. 565
B. 452
C. 339
D. 226

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

5. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question-mark in the given series-
9, 27, 31, 155, 161,1127, ?
A. 316
B. 1135
C. 1288
D. 2254

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

6. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question-mark in the given series-
4, 6, 9, 13½, ?

A. 17 ½
B. 19 ¼
C. 20 ¼
D. 22 ¾

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

7. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question-mark in the given series-
18, 27, 49, 84, 132, ?
A. 188
B. 193
C. 168
D. None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

8. Which one of the following will be the same as it’s mirror image?
A. OHATAHO
B. HATOHA
C. OHATOAH
D. OHAOTHA

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Directions- (Q. 9 and 10) Read the information carefully and answer the given questions.

“Six persons are sitting in a circle. A is facing to B. B is to the right of E and left of C. C is to the left of D. F is to the right of A. Now, D exchange his seat with F and E exchange his seat with B.”

9. Who will be setting to the left of D ?
A. B
B. F
C. E
D. A

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

10. Who will be setting to the left of D ?
A. E
B. F
C. A
D. B

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

11. Pointing to a Photograph, a lady tells Pramod, “ I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle,” How is the speaker related to Pramod’s father?
A. Sister-in-law
B. Wife
C. Either A or B
D. Neither A nor B

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

12. If X is brother of son of Y’s son, then how is X related to Y?
A. Brother
B. Cousin
C. Grandson
D. Son

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

13. A man walks 1 km towards East and then he turns to South and walks 5 km. Again he turns to East and walks 2 km, after this he turns to North and walks 9 km. Now, how far is he from his starting point?
A. 3 km
B. 4 km
C. 5 km
D. 7 km

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

14. Choose the correct figure from the alternatives which will replace the question mark-
RRC

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

15. If 879 = 8, 625 = 1 and 586 = 9, then 785 = ?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

16. 128352/238368 when reduced to it’s simplest from is-
A. 3/4
B. 7/13
C. 9/13
D. 5/13

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

17. The product of two co-primes is 117. Their LCM should be-
A. 1
B. 117
C. Equal to their HCF
D. Cannot be calculated

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

18. The largest number of 4 digits divisible by 12, 18, 21 and 28 is-
A. 9848
B. 9864
C. 9828
D. 9836

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

19. The value of {(.98)2 + (.02)2 + 2 x .98 x 0.02 -1} is-
A. 0
B. 1
C. 1.09
D. 1.98

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

20. Which of the following fractions lie between \f(3,5) and 2/3 ?
A. 2/5
B. 1/3
C. 1/15
D. 31/50

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.