SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) Exam paper – 2013

SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) previous Exam paper of year 2013 available hare with answer key. This SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) exam paper is held by Staff Selection Commission (SSC) for recruitment of Sub-Inspectors in Delhi Police. This is the second exam paper of SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) recruitment 2013. In this second exam paper questions are based on English Language and Comprehension.

Exam for Post :— Sub-Inspector (SI) & Assistant Sub-inspector (ASI)
Paper :— Second
Exam Organiser :— SSC
No. Of Questions :— 200
Total Marks :— 200
Exam Duration :— 2 hours
Exam Year :— 2013

SSC Sub-Inspectors & Assistant Sub-inspector (Delhi Police, CAPF, CISF) Exam paper – 2013

Directions (Q. 1-20): In each of the following questions, some parts of the given sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. If a sentence is free from errors, then your answer is D., i.e., No error.
1. A. He only wrote
B. on one side of
C. the paper.
D. NO error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

2. A. Two small boys and a dog
B. comprised of
C. The street entertainer’s only audience.
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

3. A. There is plenty
B. of places for
C. improvement in this article.
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

4. A. Pursuant to our conversation
B. I now send you a cheque
C. for ₹1000 as my fees.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

5. A. It is imperative
B. that your passport
C. carries your photo.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

6. A. The case
B. does not require
C. that he is present.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

7. A. I am
B. debarred
C. to attend the meeting.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

8. A. We seldom
B. or ever
C. see those forsaken who trust in the Almighty.
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

9. A. He stayed in Delhi
B. for one and a half months
C. because I insisted on him doing that.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

10. A. Remember that with the skill
B. to write good sentences
C. you will have the flexibility to convey your ideas precisely.
D. No error

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

11. A. By arresting the local criminals and encouraging good people,
B. we can end
C. hostilities of that area.
D. No error

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

12. A. A river is any natural stream
B. for fresh water
C. larger than a brook.
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

13. A. He managed
B. to open the lid
C. by a screw-driver.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

14. A. Such a behaviour
B. can easily
C. cause offence.
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

15. A. These drugs
B. have no influence
C. on the virus,
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

16. A. The police is
B. on the trail of the criminals
C. after a daring robbery.
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

17. A. I like reading
B. of history
C. as it records our past
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

18. A. Vinay sat
B. opposite to me
C.at breakfast.
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

19. A. At the end
B. I decided
C. not to go.
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

20. A. Man alone of all creatures
B. thinks of things ac tools
C. and used them as such.
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.