SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) Exam paper – 2014


SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) Exam paper - 2014

SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) previous Exam paper of year 2014 available hare with answer key. This SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) exam paper is held by Staff Selection Commission (SSC) for recruitment of Sub-Inspectors in Delhi Police. This is the second exam paper of SSC SI & ASI (Delhi Police, CAPF, CISF) recruitment 2014. In this second exam paper questions are based on English Language and Comprehension.

Exam for Post :— Sub-Inspector (SI) & Assistant Sub-inspector (ASI)
Paper :— Second
Exam Organiser :— SSC
No. Of Questions :— 200
Total Marks :— 200
Exam Duration :— 2 hours
Exam Year :— 2014

SSC Sub-Inspectors & Assistant Sub-inspector (Delhi Police, CAPF, CISF) Exam paper – 2014

 

Directions (Q. 1-20): In each of the following questions, some parts of the given sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. If a sentence is free from errors, then your answer is D, i.e., No error
1. A. Their opinion of
B. the President would not effect
C. his popularity in the country
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

2. A. The chairmen of all
B. public sector banks met senior RBI officials to give its
C. suggestions regarding implementation of the new policy.
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

3. A. On the busy National Highway 40
B. we witnessed a collision
C. between a truck and a bus
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

4. A. It is the duty of every citizen to do his utmost
B. to defend the hardly-won
C. freedom of the country
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

5. A. We discussed about the problem so thoroughly
B. on the eve of the examination
C. that I found it very easy to solve
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

6. A. An Indian ship
B. laden with merchandise
C. got drowned in the Pacific Ocean
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

7. A. I sleep
B. rather late
C. last night
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

8. A. The more contented we are
B. with that we already have
C. the happy we will be
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

9. A. The car plunged in
B. an extremely deep valley
C. and burst into flames
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

10. A. Any One of these two students
B. can be sent to participate
C. in the drawing competition
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

11. A. She neither has visit
B. nor will visit
C. her family any time soon
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

12. A. This practice does not confirm
B. to the rules
C. jaid down by the committee
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

13. A. The engineer
B. in collusion with the contractor
C. cheated the Government of a lot of money
D. No error

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

14. A. The mobile phone has
B. become a necessity
C. rather than luxury
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

15. A. People who are
B. computer illiterate
C. are often considered illiterate
D. No error

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

16. A. Each painter was to draw a picture
B. as realistic as possible
C. one of them draws a rose
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

17. A. The Unemployment problem
B. keep raising its ugly head
C. the world over
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

18. A. I have read
B. an interesting-book
C. yesterday
D. No error

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

19. A. Cricket and Bollywood
B. gets a lot of
C. attention from the Indian media
D. No error

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

20. A. The uniform
B. of St. Martin’s School
C. is blue colour
D. No error

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *