UKSSSC Group C 25 November 2018 Exam Paper – English

UKSSSC Group C 25 November 2018 complete solved exam paper available here. UKSSSC (Uttarakhand Subordinate Service Selection Commission) organised an exam of various post under Group C. Complete paper of UKSSSC 25th November 2018 in English language with answer key available here.

Post :— Data Entry Operator, Personal Assistant / Stenographer Grade-2, Additional Private Secretary, Assistant Review Officer, Computer Data Entry Operator, Supervisor, Assistant Social Welfare Officer, Assistant Teacher (Primary), Assistant Minority Welfare Officer, Additional District Information Officer, Translator, assistant superintendent
Exam Organizer :— Uttarakhand Subordinate Service Selection Commission (UKSSSC)
Exam Date :— 25/11/2018
Total Question :— 100

To view this paper in Hindi language  Click Here

UKSSSC Data Entry Operator, Personal Assistant / Stenographer Grade-2, Additional Private Secretary, Assistant Review Officer, Computer Data Entry Operator, Supervisor, Assistant Social Welfare Officer, Assistant Teacher (Primary), Assistant Minority Welfare Officer, Additional District Information Officer, Translator, assistant superintendent Solved Exam Paper 2018

Question number 01 to 20 are from Hindi Language, visit Hindi paper.

21. A school bell takes 12 seconds to ring 7 times. It will take time to ring 3 times :
(A) 4 Seconds
(B) 5 Seconds
(C) 6 Seconds
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

22. From the following options, subject matter of ‘Harul Dance’ is :
(A) Excitement of Spring
(B) Based on life of Pandava
(C) Based on Krishna-Lila
(D) When married girls return home

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

23. India’s first industrial Robot, developed by T.A.L. Manufacturing Solutions is :
(A) BRABO
(B) BRAVO
(C) BRAVE
(D) BREVOO

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

24. ‘Bhelchara Prapat’ (waterfall) is situated in :
(A) District Dehradun
(B) District Champawat
(C) District Chamoli
(D) District Pithoragarh

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

25. In Harappan civilisation, millets are found from sites in Gujarat. The places are :
(A) Lothal and Rangpur
(B) Kalibangan and Lothal
(C) Nageswara and Rangpur
(D) None of the above

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

26. In India, rank of Uttarakhand in passing GST is :
(A) Third
(B) Fourth
(C) Fifth
(D) Sixth

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

27. Highest tides of the world occurs in:
(A) Bay of Bengal
(B) Bay of Fundy
(C) Bay of Naples
(D) Bay of Biscay

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

28. The shelter of Fadka Nauli and Petshal were discovered by :
(A) Maularam
(B) Dr. Shivanand Nautiyal
(C) Dr. Yashodhar Mathpal
(D) None of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

29. The correct sequence of contribution of sectors to the Gross Domestic Product (G.D.P.) of Uttarakhand in year 2017-18 in the decreasing order is :
(A) Primary Sector, Secondary Sector, Tertiary Sector
(B) Secondary Sector, Primary Sector, Tertiary Sector
(C) Secondary Sector, Tertiary Sector, Primary Sector
(D) Tertiary Sector, Secondary Sector, Primary Sector

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

30. In hilly area of Garhwal and Kumaon, handmade paper described by:
(A) Walton
(B) Shering
(C) Trail
(D) Johnson

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

31. First nuclear test conducted by United States of America on :
(A) 15 July, 1945 A.D.
(B) 14 July, 1945 A.D.
(C) 16 July, 1945 A.D.
(D) 17 July, 1945 A.D.

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

32. The rules for appointment of Patwari and Kanungo in Terai-Bhabar, firstly framed in:
(A) 1896 A.D.
(B) 1897 A.D.
(C) 1898 A.D.
(D) 1899 A.D.

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

33. A total of 380 coins of 25 paise and 50 paise make a sum of Rs.130. The number of 50 paise coins will be :
(A) 110
(B) 120
(C) 140
(D) 180

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

34. From the following options, ‘Shakti’ Patrika was published by:
(A) Badri Dutt Pandey
(B) Mohan Joshi
(C) Shiv Prasad Dabral
(D) Maularam

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

35. Which Island is now known as ‘Kalam Island’?
(A) Baron Island
(B) Narcondam Island
(C) Wheeler Island
(D) Majuli Island

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

36. Amogh Bhuti was the ruler of:
(A) Yaudheya dynasty
(B) Pal dynasty
(C) Kushana dynasty
(D) Kuninda dynasty

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

37. Who said ? ‘Freedom is almost within reach, we have to seize it.’
(A) Mahatma Gandhi
(B) Subhash Chandra Bose
(C) Jawaharlal Nehru
(D) Shaukat Ali

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

38. When was the Uttarakhand firstly invaded by Gorkhas?
(A) 1803 A.D.
(B) 1800 A.D.
(C) 1793 A.D.
(D) 1791 A.D.

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

39. ‘Neeru-Meeru’ programme is related with :
(A) Water conservation
(B) Soil conservation
(C) Energy conservation
(D) Forest conservation

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

40. Temple of Kasar Devi is situated at :
(A) Nanda Devi hills
(B) Kashyap hills
(C) Devtoli hills
(D) Sudarshan Parbat

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!