Haryana Police Constable (Male) exam paper 23 December 2018 (Answer Key) – First Shift

81. An ideal coil of 10H is connected in Seri in Series with a resistance of 5ᘯ and a bettery of 5v. Two seconds after the connection is made, the current flowing in ampere in the circuit is
(A) (1-e-1)
(B) (1-e)
(C) e
(D) e-1

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

82. If P(n): 2n<n!, n e N then P(n) is true for n
(A) >2
(B) > 3
(C) <4
(D) None of these

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

83. Charri dance of Haryana is related which of the following festival ?
(A) Navaratri
(B) Teej
(C) Googa Navami
(D) Holi

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

84. For 3 sets A, B, C if A⊂B, B⊂ C then
(A) AUBCC
(B) CCAUB
(C) A-B-C
(D) None of these

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

85. ______won National Film Award for best supporting actress for her role in this film Pagdi The Honour.
(A) Usha Sharma
(B) Baljinder Kaur
(C) Sumitra Hooda
(D) Sheela Pahal

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

86. 2018 Commonwealth Games held in
(A) Singapore
(B) South Africa
(C) England
(D) Australia

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

87. Which one of the following statement is wrong about introduction of Bills in Parliament ?
(A) The Finance Bill can be presented tirst in any one of the either Houses of the Parliament.
(B) President approval is mandatory ton mandatory for all the bills.
(C) Finance Ministe Bill in Lok Sabha.
(D) Disagreemet regarding bills can be rocolve through joint session of the Parliament.

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

88. UNFCCC – 2017 Conference of Parties 23 held at
(A) Edinburgh
(B) Morocco
(C) California
(D) Bonn

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

English Language

Select the part of speech of each underlined word in the following sentences.
89. Alas! she is no more.
(A) interjection
(B) pronoun
(C) preposition
(D) conjunction

Show Answer

Answer –

Hide Answer

90. He treated it in a light hearted manner.
(A) conjunction
(B) verb
(C) adverb
(D) adjective

Show Answer

Answer –

Hide Answer

Fill in the blanks with correct form of verbs.
91. Yesterday evening the phone____ three times, while we were having dinner.
(A) was ringing
(B) has rung
(C) had been ringing
(D) rang

Show Answer

Answer –

Hide Answer

92. What’s that noise ? What______?
(A) is happening
(B) happened
(C) had happened
(D) has happened

Show Answer

Answer –

Hide Answer

Fill in the blanks with appropriate preposition.
93. I can’t understand people who are cruel ______ animals.
(A) at
(B) with
(C) for
(D) to

Show Answer

Answer –

Hide Answer

94. I was shocked _______ What I saw I’d never seen anything like it before.
(A) for
(B) at
(C) on
(D) with

Show Answer

Answer –

Hide Answer

Question number 95 to 100 are from Hindi language, view – Hindi Paper.

Leave a reply:

Your email address will not be published.