Lab Assistant (Physics) Post Code – 047 Exam Paper 2016

Lab Assistant (Physics) recruitment exam paper of 2016 which is held in Uttarakhand State. Complete exam paper is available here in English and Hindi language with Answer Key. Lab Assistant (Physics) post code 47 exam paper is organized by UBTER under Group C.

Post :— Lab Assistant (Physics)
Post Code :— 047
Exam Board :— UBTER (Uttarakhand Board of Technical Education)
Total Question  :— 100
Exam Year :— 17 January 2016
This exam paper in Hindi language — available here.

Lab Assistant (Physics) Exam Paper 2016

Question number 1 to 12 is from Hindi grammar, so please visit this exam paper in hindi.

13. “Karnawati? Rani is also known as in Uttarakhand
(A) Naak-Kati-Rani
(B) Naak-Lambi-Rani
(C) Karna-Rani
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

14. Kamaleswar Temple is located at
(A) Joshimath
(B) Ranikhet
(C) Srinagar (Garhwal)
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

15. The famous picnic spot ………. is also known as ‘Guchu Pani’ —
(A) Dakpathar
(B) Robber’s Cave
(C) Lachhiwala
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

16. The famous Jhanda Mela’ is organised at—
(A) Tehri
(B) Haridwar
(C) Pauri
(D) Dehradun

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

17. Choose incorrect combination—
(A) Gumani Pant – Lok Ratna
(B) Govind Ballabh Pant – Bharat Ratna
(C) Veer Chandra Singh – Vikas Purush Garhwali
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

18. Poonam Yadav is ……
(A) Cricketer
(B) Weightlifter
(C) Boxer
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

19. Who has became the first female speaker in the parliamentary history of Nepal
(A) Onsari Gharti Magar
(B) Sabitree Konam
(C) Gurang Hyoja
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

20. Recently Defence Minister renamed the DRDO complex in Hyderabad as ‘…………’:
(A) Modi Missile Complex
(B) Atal Missile Complex
(C) Om Missile Complex
(D) Dr. A.P.J. Abdul Kalam Missile Complex

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.