Uttarakhand Lab Assistant (Physics) Post Code – 047 Exam Paper 2016

21. Which company topped the World’s Best Multinational workplaces list” –
(A) IBM
(B) Sony
(C) Wipro
(D) Google

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

22. Which country has the world’s largest middle class population
(A) USA
(B) Germany
(C) Russia
(D) China

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

23. What was the theme of World Food Day (WFD) 2015—
(A) Farmers and Agriculture
(B) India and Agriculture
(C) Social Protection and Agriculture
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

24. Which state launched ‘My Brick My Amaravati’ Scheme-
(A) Telangana
(B) Madhya Pradesh
(C) Andhra Pradesh
(D) Uttarakhand

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

25. Name Yamaha Fascino Miss Diva 2015-
(A) Urvashi Rautela
(B) Natasha Assadi
(C) Jassy Michael
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

26. Who has been appointed as brand ambassador of MRF Limited–
(A) Shikhar Dhawan
(B) Virat Kohli
(C) Martin Guptill
(D) AB devilliers

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

27. Who has been crowned Mrs. Earth 2015—
(A) Ritu Bhan
(B) Priyanka Khurana Goyal
(C) Pooja
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

28. Who is the Chairman of Uttarakhand Public Service Commission
(A) R.B.S. Rawat
(B) Dr. D.P. Joshi
(C) Rakesh Sharma
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

29. What is the venue of 3rd India Africa forum summit
(A) Mumbai
(B) Chennai
(C) New Delhi
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

30. …….. launched online fashion store About. com
(A) Aditya Birla Group
(B) Reliance
(C) Tata Group
(D) Apas Group

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

31. Rashtriya Ekta Diwas is celebrated on ……
(A) 1st November
(B) 2nd October
(C) 25th December
(D) 31st October

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

32. The amount of National Teachers award is …..
(A) Rs. 10,000
(B) Rs. 50,000
(C) Rs. 1,00,000
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

33. The Directorate of Higher Education of Uttarakhand is located at
(A) Haridwar
(B) Pauri
(C) Haldwani (Nainital)
(D) Dehradun

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

34. Web Portal Vidyalaxmi is associated with
(A) Educational loans
(B) House loans
(C) Land Loans
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

35. “Kuninda Dynasty’ is associated with
(A) Dehradun coins
(B) Badri coins
(C) Kedar coins
(D) Almora coins

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

36. “Mori’ block is located in …….. district
(A) Pithoragarh
(B) Chamoli
(C) Uttarkashi
(D) Haridwar

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

37. ‘Drugs Composite Research Unit’ is located at
(A) Chamoli (Gauchar)
(B) Ranikhet (Almora)
(C) Roorkee (Haridwar)
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

38. Himalayan Institute Hospital is located at
(A) Jolly Grant (Dehradun)
(B) Haridwar
(C) Pauri (Garhwal)
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

39. Choose incorrect matching——
(A) Govind wildlife sanctuary – Pithoragarh
(B) Askot wildlife sanctuary – Chamoli
(C) Govind National Park – Uttarkashi
(D) Both A & B

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

40. “Jhilmil Tal conservation reserve’ is situated at–
(A) Haridwar Forest Division
(B) Chamoli Forest Division
(C) Uttarkashi Forest Division
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.