Junior Engineer Trainee (UBTER) Solved Paper 2015

Solved paper of Junior Engineer Trainee recruitment exam organized in 2015 by UBTER in Uttarakhand state available here. This Junior Engineer Trainee exam conducted under Group C. Complete solved paper of Junior Engineer Trainee post with answers key available here. This paper also available in Hindi language here.

Post :—  Junior Engineer Trainee
Post Code :— 70
Exam Organizer :— UBTER
Exam Year :— 2015
Total Question :— 100

Junior Engineer Trainee Solved Exam Paper 2015

1. Kidambi Srikanth is a famous
(A) Shooter
(B) Boxer
(C) Shuttler
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

2. Expand CBI—
(A) Central Branch of Investigation
(B) Central Bureau of Investigation
(C) Criminal Bureau of Investigation
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

3. The statue of Gomateshwara at Shravanabelagola was built by
(A) Chandragupta Maurya
(B) Kharavela
(C) Amoghavarsha
(D) None of these

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

4. Where is Golconda Fort ?
(A) Jaipur
(B) Hyderabad
(C) Delhi
(D) Pithoragarh

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

5. Kuchipudi is a dance from—
(A) Andhra Pradesh
(B) Uttarakhand
(C) Orissa
(D) Tamilnadu

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

6. The day 24th October is celebrated as–
(A) International Education Day
(B) United Nations Day
(C) National Women’s Day
(D) None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

7. Theater Artists in Rajya Sabha ?
(A) Jayshree
(B) Amitabh Bacchan
(C) Ajay Devgan
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

8. Which Article of our constitution has abolished untouchability ?
(A) Article 14
(B) Article 15
(C) Article 16
(D) Article 17

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

9. Miss World 2014 is–
(A) Koyal Rana
(B) Bigelow
(C) Rolene Strauss
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

10. Who directed the film ‘Dweepa’ (Kannada Colour-2001) ?
(A) Girish Kasaravalli
(B) Girish Karnad
(C) Nagabharana
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

11. Blood group referred as ‘Universal Donor Is —
(A) A
(B) AB
(C) O
(D) B

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

12. Vitamin C is also known as–
(A) Nicotinic acid
(B) Riboflavin
(C) Ascorbic acid
(D) Calciferol

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

13. Malaria is transmitted to man by
(A) Aedes
(B) Female Anophophele
(C) Both A & B
(D) None of these.

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

14. Where is Humayun’s Tomb located ?
(A) Agra
(B) Hyderabad
(C) Lahore
(D) Delhi

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

15. The Chief Minister whose pet name is ‘Tipu’ –
(A) Akhilesh Yadav
(B) Harish Rawat
(C) Nitish Kumar
(D) None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

16. AIDS is caused by a—
(A) Bacteria
(B) Protozoa
(C) Helminth
(D) Virus

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

17. Who amongst the following was a blind poet who worshipped Krishna and spread Krishna Bhakti cult ?
(A) Surdas
(B) Bihari
(C) Kabir
(D) Raskhan

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

18. Full Indian Constitution came into force on–
(A) 15.8.1947
(B) 26.1.1950
(C) 30.1.1948
(D) 2.10.1869

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

19. Home Rule League was launched by
(A) Vivekanand
(B) Dadabhai Naoroji
(C) Annie Besant
(D) None of these

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

20. Which of the following is correctly matched
(A) Deedihat — Bageshwar
(B) Khatima — Champawat
(C) Bhagwanpur — Chamoli
(D) Nandprayag — Chamoli

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.