MP Sports officer Exam Paper 18/08/2018 (with Answer key)

181. Olympic Motto term “ALTIUS” mean
A. Faster
B. Stronger
C. Higher
D. Athlete

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

182. Indian lawn Tennis player Leander Pace won bronze medal in Olympics in the year ?
A. 1996
B. 2000
C. 2004
D. 2008

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

183. The first common wealth games held in 1930 at
A. Edmonton
B. Cardiff
C. Kingston
D. Hamilton

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

184. The height of kho-kho pole is –
A. 130 cm.
B. 115 cm.
C. 120 cm.
D. 128 cm.

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

185. In 400 meter hurdle for women, the last hurdle in first lane will be placed …. meter from the starting line.
A. 360 meter
B. 365 meter
C. 370 meter
D. 355 meter

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

186. The lower edge of the goal post for men’s soccer is ________ from floor .
A. 2.44 meter
B. 2.42 meter
C. 2.62 meter
D. 2.34 meter

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

187. In woman volleyball, the height of net is ……
A. 2.42 meter
B. 2.24 meter
C. 2.43 meter
D. 2.45 meter

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

188. The Uber cup is related to which sports ?
A. Hockey women
B. Basket ball
C. Volley ball
D. Badminton

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

189. 2022 common wealth games will be organized at __________.
A. Sydney
B. Burmingham
C. New York
D. Cape town

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

190. How many matches will be played in knockout tournament if 23 teams are participating?
A. 22
B. 21
C. 23
D. 24

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

191. In which year commonwealth games were organized in India ?
A. 2010
B. 1982
C. 1980
D. 2012

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

192. Cash price for Eklavya Award is?
A. 10,000
B. 20,000
C. 30,000
D. 40,000

Show Answer

Answer -A (Question Deleted)

Hide Answer

193. India Celebrats its national sports day on –
A. 29 August
B. 26 August
C. 29 September
D. 26 September

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

194. Sphygmomanometer is used to measure
A. Blood hemoglobin
B. Blood Cholesterol
C. Blood Pressure
D. Blood Volume

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

195. Where was the resolution of celebrating international Yoga day passed?
A. W.H.O
B. UN, General Assembly
C. I.O.C.
D. UNESCO

Show Answer

Answer -B

Hide Answer

196. Excessive bleeding is caused due to defidiency of ….
A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin K
D. Vitamin E

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

197. Sports Psychology is ____________.
A. Applied Psychology
B. Developmental Psychology
C. Clinical Psychology
D. Child Psychology

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

198. Western region SAI Center is situated _______________.
A. Indore
B. Jaipur
C. Gandhinagar
D. Pune

Show Answer

Answer -C

Hide Answer

199. Capt. Roop Singh stadium is located in which city ?
A. Bhopal
B. Jabalpur
C. Indore
D. Gwalior

Show Answer

Answer -D

Hide Answer

200. In 400m standard track,400 meter hurdle run,lane no.2 runner will get a stagger of –
A. 7.04 meter
B. 7.67 meter
C. 14.71 meter
D. 3.52 meter

Show Answer

Answer -A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.