RRC (Ajmer) 02-11-2014 Exam Paper

81. Decibel is-
A. a musical instrument
B. a measure of sound level
C. a musical noise
D. a wavelength of noise

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

82. The computer’s speed is measured in-
A. Kilobyte
B. Bits
C. Hertz
D. Megabyte

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

83. Choose the option to replace ? to continue the pattern in given number series.
6,12,21,?,48
A. 33
B. 38
C. 40
D. 45

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

84. 16.7+12.38-?=10.9
A. 17.89
B. 18.99
C. 16.98
D. 20.09

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

85. Select the option of related letters to replace ? to have similar relation on either side.
REASON : SFBTPO :: THINK : ?
A. SGHMJ
B. UIJOL
C. UHNKI
D. UJKPM

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Directions — (Q. 86 to 88) Find the option that can replace ? in given series.

86. 2,7,14,23,?,47
A. 30
B. 34
C. 39
D. 44

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

87. 68,81,96,?,132
A. 105
B. 110
C. 130
D. 113

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

88. 128,?,82,62,44,28
A. 99
B. 104
C. 109
D. 106

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

89. ‘LOAD’ is coded as ‘MPBE’ and ‘DRIVE’ as ‘ESJWF’. How will you code the word ‘LADDER’?
A. MDEEFS
B. MBEEFS
C. NCFFGT
D. MBEESP

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

90. Find the option to replace? to complete the pattern-

14?
425
223
4964169

A. 3
B. 6
C. 5
D. 4

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

91. 1027.05-314.005+112.25 = ?
A. 825.095
B. 825.295
C. 825.305
D. 825.395

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

92. A train is moving with a speed of 180 km/hr. it’s speed in m/sec is-
A. 5 m/sec
B. 30 m/sec
C. 40 m/sec
D. 50 m/sec

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

93. 7589 – ? = 3434
A. 4242
B. 4155
C. 1123
D. 11023

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

94. 72519 x 9999 =?
A. 725117481
B. 674217481
C. 685126481
D. 696217481

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

95. Which of the following numbers is divisible by 24 ?
A. 35718
B. 63810
C. 537804
D. 3125736

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

96. If 60% of 3/5 of a number is 36, then the number is-
A. 80
B. 100
C. 75
D. 90

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

97. The HCF of 3556 and 3444 is –
A. 23
B. 25
C. 26
D. 28

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

98. Three number are in the ratio 1:2:3 and their HCF is 12. The numbers are-
A. 4, 8, 12
B. 5, 10, 15
C. 10, 20, 30
D. 12, 24, 36

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

99. The value of (1+.1+.01+.001) is-
A. 1.001
B. 1.011
C. 1.003
D. 1.111

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

100. Simplify the given expression :
100+50×2 = ?
A. 75
B. 150
C. 200
D. 200

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.