RRC (Chennai) 17-11-2013 Exam Paper

21. Who wrote the book ‘Discovery of India’?
A. Govind Ballabh Pant
B. Madan Mohan Malviya
C. Mahatma Gandhi
D. Jawahar lal Nehru

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

22. Write as a decimal 41 km 9 m?
A. 41.9 km
B. 41.09 km
C. 41.009 km
D. 419 km

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

23. Any information that a user enters into a computer is called-
A. Input
B. Output
C. Modem
D. Virus

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

24. The ability to see, the nearer objects clearly and inability to see distant objects clearly, is known as-
A. cataract
B. short sight
C. long sight
D. Hypermetropia

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

25. Rath Yatra is major festival in the temple at-
A. Dwarka
B. Ayodhya
C. Puri
D. Varanasi

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

26. A student has 60% chance of passing in English and 54% chance of passing in both English and Maths. What is the precentage probability that he will fail in maths?
A. 12
B. 36
C. 4
D. 10

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

27. Which one of the following is not a landlocked country?
A. Afganistan
B. Nepal
C. Bhutan
D. Thailand

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

28. How many zeros will be there in 17 crore?
A. 5 zeros
B. 6 zeros
C. 7 zeros
D. 8 zeros

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

29. Very small objects like virus are seen using-
A. Electron Microscope
B. Telescope
C. ECG
D. Periscope

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

30. The ratio of the ages of A and B is 3:5 after 6 years, the ration of their ages will be 2:33, The present age of A is-
A. 18 years
B. 20 years
C. 24 years
D. 28 years

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

31. The Chairman of the Public Accounts Committee is normally-
A. The Prime Minister
B. The Speaker
C. Leader of the Opposition Party
D. Finance Minister

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

32. In a book shop, 5/12 are males. Write the ratio of males and females in the shop-
A. 5:12
B. 12:5
C. 5:7
D. 17:12

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

33. Who is generally considered to be the Father of Renaissance ?
A. Rabindranath Tagore
B. Raja Rammohan Roy
C. Jayaprakash Narayan
D. Ambalal Sarabhai

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

34. The present President of USA is-
A. George Bush junior
B. Bill Clinton
C. Obama
D. Jimmy Carter

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

35. The number of shoes made in a factory was 2543163. Of these 1643078 were sold. How many were not sold
A. 900805
B. 900085
C. 9000085
D. 908005

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

36. India’s permanent Research Station, Dakshin Gangotri, is situated in the-
A. Great Himalayas
B. Indian Ocean
C. Antarctica
D. Arabian Sea

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

37. The Principal organ concerned in the loss of heat from the body is-
A. Skin
B. Heart
C. Liver
D. None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

38. Nirvana is associated with-
A. Buddhism
B. Jainism
C. Both Buddhism and Jainism
D. None of the above

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

39. Which one of the following is Predator?
A. Lion
B. Peacock
C. Squirell
D. Hen

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

40. The number of alveoli in human lung is-
A. 300 millions
B. 100 millions
C. 200 millions
D. 800 millions

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.