RRC (Chennai) 17-11-2013 Exam Paper

61. Excessive consumption of alcoholic drinks causes damage to the-
A. Kidney
B. Heart
C. Lungs
D. Liver

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

62. When 0.13 is subtracted from 1, we get-
A.0.087
B. 0.87
C. 0.0087
D. 1.13

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

63. Who among the following led Vaikon Satyagraha in 1924?
A. Narayana Guru
B. Kumaran Asan
C. K.P. Kesava Menon
D. E.V Ramaswami Naicker

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

64. What is the full form of ‘KYC’ as used in banking world?
A. Keep Your Credibility
B. Know Your Credibility
C. Know Your Clients
D. Know Your Customer

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

65. What will be the length of the diagonal of that square plot whose area is equal to the area of rectangular plot of length 45 meters and breadth 40 meters?
A. 42.5 meters
B. 60 meters
C. 1800 meters
D. 80 meters

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

66. The important cause of Civil War in America was-
A. Abolition of Slavery
B. Quest of Freedom
C. Industrialization
D. Rebellion by the native Americans

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

67. As an export item of India, which spice occupies the top position in value?
A. Pepper
B. Chillies
C. Turmeric
D. Cardamom

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

68. Area of which figure is length x breadth –
A. Square
B. Rectangle
C. Triangle
D. Trapezium

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

69. Kabir, A Muslim weaver believed in one of the tents of Hinduism called-
A. Bhakti
B. Jnana
C. Yoga
D. Sanyasa

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

70. A Compouter cuts a 13 m long board into length 1 3/4 m, 2 2/3m, 3 1/6 m and 4 1/2m. How much board will be remaining after cutting the pieces?
A. 11/12 m
B. 1 m
C. 2 m
D. 3 m

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

71. Who has not been the speaker of the Lok Sabha ever?
A. Somnath Chatterjee
B. P.A. Sangma
C. Meria Kumar
D. Sushma Swaraj

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

72. Find which of the following number is exactly divisible by 2,3, and 5?
A. 185
B. 5875
C. 3540
D. 709

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

73. Pancha Pandava Rathas at mamallapuram was built by-
A. Pallavas
B. Cholas
C. Pandyans
D. Nandas

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

74. Who authored Tamil epic ‘Sillappadikaram’?
A. Tiruvalluvar
B. Ilango
C. Agatiyar
D. Sattanar

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

75. In 5 minutes, Sakshi can prepare 12 letters for mailing. At the same rate, how long will it take her to mail 192 letters?
A. 90 minutes
B. 80 minutes
C. 70 minutes
D. 60 minutes

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

76. Who was the founder of the ‘Ramakrishna Mission’?
A. Ramakrishna Parammhansa
B. Swami Vivekananda
C. Swami Dayananda
D. Aurobindo

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

77. Who presides over a joint sitting of the two houses of the Union Parliament ?
A. President
B. Vice-President
C. Chairman of the Rajya Sabha
D. Speaker of the Lok Sabha

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

78. Find the value of 2a-b+c, when a=1, b=2 and c=-1
A. 0
B. -1
C. 2
D. 3

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

79. M.T. Vasudevan Nair is a renowned-
A. Painter
B. Scientist
C. Writer
D. Sportsman

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

80. Where is the Gir National Park located?
A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Uttarakhand
D. Gujarat

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.