RRC (Chennai) 17-11-2013 Exam Paper

81.If perimeter of triangle is 18 cm and any two sides are of length 5 cm and 7 cm, then length of third side will be-
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

82. The amount of blood received by the Kidney per minute is about-
A. 1500 ml
B. 1300 ml
C. 1200 ml
D. 1600 ml

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

83. In diesel engines, ignition takes place by-
A. compression
B. electric spark
C. dynamo
D. battery

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

84. Pandit Ravi Shankar, the great musician played-
A. Guitar
B. Sitar
C. Sarod
D. Tabla

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

85. Which is the odd man out of the following?
A. Rajnikanth
B. Mohan lal
C. Amitabh Bachchan
D. Sachi Tendulkar

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

86. All of the following are subsidiaries of the State Bank of India except-
A. Central Bank of India
B. State Bank of Bikaner and Jaipur
C. State Bank of Hyderabad
D. State Bank of Patiala

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

87. The Indian Constitution is regarded as-
A. Federal
B. Unitary
C. Parliamentary
D. Federal in form and Unitary is Spirit

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

88. Which of the following crops helps in nitrogen fixation?
A. Rice
B. Wheat
C. Beans
D. Maize

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

89. If x=5, y=2, then the value of (xy+yx) is-
A. 75
B. 76
C. 57
D. 56

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

90. Deforestation results in which of the following?
A. Drought
B. Floods
C. Soil erosion
D. All of these

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

91. Tipu Sultan was the ruler of-
A. Hyderabad
B. Madurai
C. Mysore
D. Vijayanagar

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

92. Three tens and six tenths in decimal form is given by-
A. 30.06
B. 30.6
C. 3.06
D. 3.006

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

93. Echoes are Produced due to-
A. Reflection of sound
B. Refraction of sound
C. Diffraction of sound
D. Polarization of sound

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

94. One hectare is equal to-
A. 10,000 m
B. 10,000 sq. m
C. 100 sq. m
D. 1000 sq. m

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

95. The Learning Tower is located in-
A. Berlin
B. New York
C. Pisa
D. London

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

96. Two quantities can be compared only if they are in the same-
A. Ration
B. Unit
C. Proportion
D. None of these

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

97. Fill in the blank-
RRC
A. 5
B. 4
C. 3
D. 7

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

98. Who invented the script for the blind ?
A. Louis Braille
B. Guttenburg
C. Sholes
D. Caxton

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

99. Who was the first man to reach the South Pole?
A. Robert Walpole
B. Amundsen
C. Robert Peary
D. None of these

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

100. Secret police of Nazi’s under Hitler was called-
A. CBI
B. Gestapo
C. BSF
D. FBI

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.