HP Allied Subordinate Services Solved Exam Paper 2015

41. In which district of H.P. Is triund ?
A. chamba
B. Hamirpur
C. Kangra
D. Kullu

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

42. On which river is sissu hydel project ?
A. ravi
B. Beas
C. Chenav
D. Satluj

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

43. When was special employment exchange for physically handicapped set up in H.P. ?
A. 1976
B. 1986
C. 1996
D. 2006

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

44. Which district of H.P. got maximum rain in 2014 during the post-monsoon session (october to december) ?
A. mandi
B. sirmaur
C. solan
D. kangra

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

45. Where is aero sports hostel in H.P. ?
A. bhunthar
B. gaggal
C. bir billing
D. jubbar hatti

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

46. Where is sapni fort in kinnaur district of H.P. ?
A. sangla
B. morang
C. nichar
D. kalpa
Answer.

47. Which raja of sirmaur built nahan kothi in panchkula ?
A. karam prakash
B. fatch prakash
C. jagat prakash
D. dharam prakash

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

48. Which subdivision of H.P. witnessed high incidence of hepatitis B and C during 2014-15 ?
A. bharmaur in chamba
B. spiti in lahaul-spiti
C. rajgarh in sirmaur
D. karsog in mandi

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

49. On which of the following grounds will the 2015 all india hot weather football tournament be played ?
A. dhalpur in kullu
B. chaugan in chamba
C. luhanu in bilaspur
D. paddal in mandi

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

50. Who is the president of H.P. state youth congress ?
A. naresh chauhan
B. vikramaditya singh
C. sukhwinder singh sukhu
D. harbhajan singh bhajji

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

51. How many turbines are there in the 800 MW kol dam project ?
A. two
B. three
C. four
D. five

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

52. In which year was the shimla municipal committee replaced by shimla municipal corporation ?
A. 1975
B. 1977
C. 1978
D. 1979

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

53. When was the town-hall building, the nerve centre of shimla, constructed with stone and timber ?
A. 1905
B. 1908
C. 1911
D. 1921

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

54. In which building was shimla agreement signed by Mrs. indira gandhi and zulfikar ali bhutto in august, 1972
A. garton castle
B. barnes court
C. peterhoff
D. bantany castle

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

55. Which of the following is second heritage site in himachal pradesh ?
A. kalka-shimla train
B. great himalayan national park
C. kangra port
D. rashtrapati nivas shimla now housing ILAS

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

56. When was shimla officially declared the summer capital of british empire in india ?
A. 1858
B. 1862
C. 1864
D. 1872

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

57. For which block in H.P. has NABARD sanctioned funds under tribal development programme ?
A. mahla in chamba
B. ghumarwin in bilaspur
C. amb in una
D. nichar in kinnaur

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

58. At which bus-stand has HRTC opened APNA store/mall ?
A. bilaspur
B. palampur
C. sujanpur
D. nurpur

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

59. What was the annual growth rate in the primary sector in H.P. during 2013-14 ?
A. 9.6 percent
B. 12.5 percent
C. 14.9 percent
D. 15.3 percent

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

60. Which category of banks has issued the highest number of kisan credit cards in H.P. upto september, 2014 ?
A. commercial banks
B. cooperative banks
C. regional rural banks
D. other private banks

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Leave a reply:

Your email address will not be published.